2012. július 24.

Viszlát Cirmi!

Viszlát Cirmi :'(
Élt 7 évet (2005-2012)


2012. július 18.

Forró éjszaka

Szándékosan nem szerettem volna első felindulásból blogbejegyzést írni a társasházunkban július 5-én éjjel történt tűzesetről. Felírtam ugyanakkor a főbb gondolatokat, tényeket, hogy azok biztosan pontosak legyenek. Érdekes egyébként visszahallani, hogy a pletyka szintjén már mennyire elferdítettek 1-1 tényt ahhoz képest, ahogy az ténylegesen történt.

Az okot egyelőre még nem tudni, miért is keletkezett éjjel háromnegyed egy magasságában a tűz a harmadik emeleti lakás nagyszobájában, ennek kiderítésére a területileg illetékes katasztrófavédelmi hatóság tűzvizsgálati eljárást indított. Az elsődleges feltételezések elektromos tüzet (tv, számítógép) valószínűsítettek, esetleg csak cigarettázás közben elaludt az ágyban az ott lakó - mivel dohányosok, és a lakásban - és bár ez tilos lenne - és a lépcsőházban is gyújtottak már rá. Azóta új információ, hogy olyan akkumulátort/elemet töltöttek, amit nem lehetett volna, és ez okozta a tüzet. Az információ kivizsgálása céljából a napokban a katasztrófavédelem munkatársa ismét a helyszínen járt. Az eljárásnak elvileg 45 napon belül lehet eredménye, amit ugyanakkor egy alkalommal további 45 nappal meghosszabbíthatnak.

2012. július 17.

Már lábadozik

Már lábadozik - itt épp a "tölcsére" nélkül
Múlt héten párszor írtam róla Twitteren, hogy beteg a macskánk. Igazából már pár hete kezdődött a dolog, amikor több napja nem evett már, így elvittük az állatorvoshoz. Akkor kapott egy injekció-kúrát, aminek köszönhetően kb. 1 hétig megint evett, de utána megint nem evett semmit – de legalább inni ivott. Az állatorvosunk ekkor küldte át az Állatklinikára, ami kicsit a közbejött tűzeset miatt eltolódott, de a múlt héten szerdán elvittük a Központi Állatkórházba. Itt az első ultrahang-felvétel nem a legjobbakat mutatta, szükségessé vált mellkasi röntgen készítése is. Szerencsére itt végül nem igazolódott be az orvos első félelme, így következhetett a vérvétel. Az előbbi két vizsgálatot egész nyugodtan tűrte a macskánk, de a vérvétellel már nem szimpatizált. Az eredmények másnapra lettek meg, amiben volt pár érték, ami nem a legjobb volt, de az orvos elvállalta másnapra a műtétet. Itt derült ki, hogy valójában a méhe volt begyulladva. A műtét sikeres volt, megkapta a tölcsért a fejére, két hét múlva vihetjük vissza varratszedésre. Hétvégén a mi állatorvosunktól kapott mindkét nap némi infúziót és injekciót. Igazából 1-2 hónap múlva derül ki, hogy tényleg sikeres volt-e a műtét, vagy kiújul ismét nála. Szerencsére azóta már eszik újra, igaz mértékkel még csak. Fogyott is a betegsége alatt, de valójában ez inkább az előnyére vált, mert túlsúlyos volt eleddig. Bízom benne, hogy 2 hónap múlva is bátran leírhatom, hogy egészséges, mert bár „csak egy állat” – az állatorvosunk mondta –, de az elmúlt 7 évben mégiscsak hozzánőtt az emberhez. A tűz idején is az egyik első kérdésünk volt, hogy hol a macska, gyorsan keressük meg, nehogy bármi baja legyen, és mindenképp ott legyen velünk, amikor kimentenek.

2012. július 11.

Eltűntem

Twitteres követőim már értesülhettek róla, hogy tűz ütött ki abban a társasházban, ahol lakunk, emiatt szakadt félbe a wimbledoni sorozat a blogban, és emiatt tűntem el átmenetileg - a lakásban, ahol ideiglenesen lakunk, sajnos (jelenleg) nincs internet. Ugyanakkor amint visszatérek, írok a tűzesettel kapcsolatban is, addig pedig némi türelmeteket kérem. Élvezzétek a nyarat addig is - végülis már sajnos a fele eltellett...

2012. július 3.

Wimbledon: Újabb esős nap

A keddi napon is gondot okozott az eső, amit úgy orvosoltak a rendezők, hogy két női egyes mérkőzést is átvittek a center pályára, ami rendelkezik behúzható tetővel. Így kialakultak az elődöntő párosításai itt, amely szerint a felső ágon Angelique Kerber ellenfele Agnieszka Radwanska lesz, az alsó ágon pedig Serena Williams játszik Victoria Azarenka ellen. Azonban erre egy napot még várni kell, mert a szerda a férfi elődöntőké, és talán egy újabb esős napé? Annyi csapadék ugyan nem várható, mint hétfőn és kedden, de némi eső lehetséges, emellett azonban a nap is előbújhat a felhők közül.

Happy Birthday Sebastian Vettel!

Boldog Születésnapot! :-)


Wimbledon: Esős hétfő

Az előző bejegyzésemben említettem, az eső miatt könnyen előfordulhat, hogy nem tudnak minden hétfőre tervezett mérkőzést megtartani. Az időjósok ezúttal jól végezték a dolgukat, és a prognosztizált eső megérkezett Wimbledonba. A center pályán, köszönhetően a tetőnek, megtartották mindhárom találkozót. Elsőként Roger Federer lépett pályára, aki hátfájdalmai ellenére 7-6(1), 6-1, 4-6, 6-3-ra nyert Xavier Malisse ellen. A negyeddöntőben Mikhail Youzhny vár a korábbi világelső, hatszoros wimbledoni bajnok svájcira. Az orosz 6-3, 5-7, 6-4, 6-7(5), 7-5-re nyert nyolcaddöntős ellenfele, Denis Istomin ellen. Rajtuk kívül még Novak Djokovic tartozott a férfi egyes mezőnyből a szerencsések közé, vagyis akik be tudták fejezni mérkőzésüket a hétfői játéknapon. A jelenlegi világelső szerb 6-3, 6-1, 6-3-ra nyert honfitársa Viktor Troicki ellen.

2012. július 2.

Wimbledon: Kezdődik a 2. hét

A nyolcaddöntőkkel megkezdődik a második játékhét Wimbledonban. A centerpálya első mérkőzése lesz Roger Federer Xavier Malisse negyedik fordulós találkozója. Őket Ana Ivanovic és Victoria Azarenka követi, majd a sorminta teljessége érdekében egy szerb-szerb mérkőzés, vagyis Novak Djokovic és Viktor Troicki találkozója következik. Az egyes pályán Maria Sharapova és Sabine Lisicki után lépé pályára Andy Murray és Marin Cilic, vagyis először nem a centerpályán játszik idén a negyedik helyen kiemelt skót. David Ferrer és Juan Martin Del Potro mérkőzésével zárul ezen a pályán a napi program. Serena Williams és Yaroslava Shvedova kezd a kettesen. A center és az egyes programja ezúttal is helyi idő szerint 1 órakor, a 2-es és 3-as pályáé 11:30-kor kezdődik. Agnieszka Radwanska és Camila Giorgi is a kettesen lép pályára, ahol az utolsó mérkőzésen Jo-Wilfried Tsonga és Mardy Fish találkozik egymással. Francesca Schiavone és Petra Kvitova a hármas napi programját nyitja. Utánuk jön Kim Clijsters és Angelique Kerber, végül pedig a Richard Gasquet és Florian Mayer közti nyolcaddöntő következik. Az előrejelzések szerint egyáltalán nem kizárt az eső a mai napon, vagyis örülhet, aki a behúzható tetővel ellátott centerpályára került beosztásra a hétfői játéknapon. A jelenlegi legfrissebb előrejelzés szerint kedden is esős-napos időszakok válthatják egymást, szerdán és csütörtökön azonban már kevesebb csapadék és több napsütés várható.

2012. július 1.

Wimbledon: Murray és Baghdatis rekordot döntött

A 2010-es év több szempontból is rekorder év volt Wimbledonban, ekkor volt az emlékezetes Isner-Mahut találkozó, illetve Djokovic és Rochus ekkor játszotta az időpontot nézve legtovább tartó mérkőzést, aminek helyi idő szerint 22:58-kor lett vége. Ezt a rekordot döntötte ma meg Andy Murray és Marcos Baghdatis. A skót 7-5, 3-6, 7-5, 6-1-es győzelmét hozó találkozót helyi idő szerint 23:02-kor fejezték be. Sietniük kellett egyébként, ugyanis az eredeti tervek szerint este 11-kor félbe szakították volna a mérkőzést, ha nem lett volna akkor már csak egy adogatásra Murray győzelme - így viszont logikus volt megvárni azt a további két percet. A brit következő ellenfele a másik említett rekord megdöntésén fáradozott. Marin Cilic 7-6(4), 6-4, 6-7(2), 6-7(3), 17-15-re győzte le Sam Querrey-t, és töltött összesen 331 percet, vagyis 5 és fél órát a pályán. Vagyis bár Murray mérkőzése később ért véget, ő csak 193 percet, azaz valamivel több mint 3 órát töltött a pályán. A Murray - Baghdatis találkozó további érdekessége egyébként, hogy a ciprusi jelenlegi edzője Miles Maclagan, aki előtte a brittel dolgozott együtt.